miercuri, 15 februarie 2012

Pestera de talhari vs. CASA DE RUGACIUNE

Pestera de talhari vs. CASA DE RUGACIUNE
S-a mai intamplat ceva cu Zacheu

Casa lui Zacheu era probabil o “pestera de talhari”. Zacheu era seful celor care colectau impozite de la evrei pentru Imperiul Roman.
Dar aceasta casa a lui Zacheu devine o casa a rugaciunii, o casa despre care Domnul Isus spune „Astazi a intrat mântuirea în casa aceasta”.

“Zacheu s-a dat jos în graba, [din pom] si L-a primit cu bucurie.”

In schimb, tot in capitolul 19 din Evanghelia dupa Luca, este consemnata scena in care Domnul Isus “In cele din urma a intrat în Templu, si a început sa scoata afara pe cei ce vindeau si cumparau în el. Si le-a zis: „Este scris: „Casa Mea va fi o casa de rugaciune. Dar voi ati facut din ea o pestera de tîlhari.”
Templul era prin excelenta o CASA DE RUGACIUNE, dar preotii si poporul au facut acolo o “pestera de talhari”.

Asadar, casa lui Zacheu se transforma din pestera de talhari in CASA DE RUGACIUNE in momentul cand Domnul vietii intra acolo, spre deosebire de Templu, care TREBUIA sa fie o casa de rugaciune, dar care a fost transformat intr-o pestera de talhari, deoarece oamenii L-au scos pe Domnul din Templu.

Apostolul Pavel spune: “Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant, care locuieste în voi, si pe care L-ati primit de la Dumnezeu? Si ca voi nu sunteti ai vostri?” 1 Corinteni 6:19

Care este “pomul” in care m-am ascuns si ma uit doar de la distanta la Domnul Cerului?
Domnul imi spune: “Zachee, da-te jos de graba, [din pomul in care te-ai ascuns] caci astazi trebuie sa ramân în casa ta.”

Dar, mai mult, oare ce este in Templul din inima mea?
O pestera de talhari sau o CASA DE RUGACIUNE?

Ioan Ciobota

Be the first to like this post.

Articolul