joi, 31 mai 2012

Zece paşi importanţi

1) Domnia lui Isus trebuie să fie punctul central al vieţii tale

Prioritatea numărul 1 trebuie să fie siguranţa că Isus este Domn al fiecărui domeniu din viaţa noastră. Dacă există lucruri pe care le cândim, le spunem sau le facem şi pe care nu le putem împărtăşi cu Isus, atunci ne aflăm pe terenul minat a lui Satan.

2) Fii umplut în mod continuu de Duhul Sfânt

Avem nevoie să fim în permanenţă umpluţi cu Duhul Sfânt. Acest lucru ne este spus în Efeseni 5:18 ( "Nu vă îmbătaţi de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă, fiţi plini de Duh.")
Duhul Sfânt este Sfătuitorul, Mângâietorul şi tăria noastră. Avem nevoie în permanenţă de El, pentru a face o slujire eficientă pentru împărăţia lui Dumnezeu.

3) Citeşte zilnic Cuvântul lui Dumnezeu şi lasă-L să te transforme

Biblia conţine tot ce trebuie să ştim pentru a trăi o viaţă corectă după standardele morale înalte a lui Dumnezeu. Este bine să îţi faci un program de citire zilnică a Bibliei, cu note explicative asupra textului, dar este important şi ca atunci când citeşti Biblia să-L laşi pe Dumnezeu să îţi vorbească direct prin Cuvântul Său, nu uita, Dumnezeu îţi vorbeşte mereu, ţine de tine dacă vrei sa-L auzi sau nu.

4) Poartă mereu armura lui Dumnezeu

Armura are rolul de a te apăra. Studiază ceea ce Pavel spune în Efeseni 6:10-18 şi adu-ţi aminte că Duhul Sfânt îţi va da puterea de a rezista atacurilor duşmanului.
Dumnezeu nu ne condamnă pentru momentele de slăbiciune, dar El vrea ca atunci când greşim să folosim harul care se află la dispoziţia noastră, astfel să putem continua să umblăm încretzători şi întăriţi.